Üvegszerkezet vizsgálata, homlokzati tűzterjedési gát, tűzterjedési szimuláció. Ezek a fő elemei szolgáltatásunknak.

 

Épületszerkezetek tűzvédelmének vizsgálata

Üvegszerkezetek védelme

Vannak olyan esetek amikor nem lehet megvalósítani azt, hogy tűzgátló üvegszerkezet legyen kialakítva egy épület esetében. Pedig ennek az igazolása nagyon fontos, mivel ez elengedhetetlen ahhoz, hogy az épületeknél igazolásra kerüljön a homlokzati tűzterjedési gátlás megfelelősége. Az üvegből készült épületrészek, szerkezeti elemek tűzvédelmi előírásai megegyeznek az általános szerkezetek előírásaival, akkor is, ha az üvegszerkezetet válaszfalként alkalmazták, tehát azt szintén vizsgálni szükséges. Az üvegszerkezeteknek meg kell akadályozniuk a tűz és a fűst átterjedését. Ezt vizsgáljuk szimulációs módszerekkel.

Acélszerkezet analízis

Fontos tudni, hogy bár a szerkezeti acél nem éghető anyagnak minősített, azonban 550 °C  körüli hőmérséklettől rohamosan csökken teherbíró képessége. Ezért lényeges az acél szerkezetek vizsgálata is. Az épületek acél tartószerkezetét Eurocodos hőmérséklet analízissel elemezzük. A bementi adatszolgáltatás a számításhoz szimulációs vizsgálaton alapszik. A számítás alapja, hogy valós tűztesztet alkalmazva vizsgáljuk meg az épület acél tartószerkezetének megfelelőségét.

Tűzterjedés vizsgálat

Számítógépes szimulációs vizsgálattal meghatározható az is, hogy ha egy épület meggyullad akkor a tűz képes-e továbbterjedni olyan mértékben, hogy az meggyújtsa a mellette elhelyezkedő, vagy a környezetében lévő épületeket. Ennek a módszernek a megfelelősége bár nemzetközileg már elfogadott, hazánkban csak az újonnan megjelent Tűzvédelmi Műszaki Irányelv kezdett el vele részletesebben foglalkozni.

Pyro-Sim acélszerkezetek és üvegszerkezeteke tűzvédelmi szimulációja

Kérjen ajánlatot!